ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA organizează în parteneriat cu CASA CORPULUI DIDACTIC din București, județele Ilfov, Constanța, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Călărași, Buzău, Dâmbovița, workshop-ul „SUPERDASCĂL” dedicat cadrelor didactice din ciclul de învățământ primar și gimnazial. 

În perioada septembrie-decembrie 2019, Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera (AECA) invită cadrele didactice din ciclul de învățământ primar și gimnazial la un atelier serios de joacă, un workshop creativ, segmentat în 2 module, având ca principal scop creșterea stimei de sine și a recuperării reputației funcției de dascăl. 

„#SUPERDASCĂL” este un program de descoperire personală și dezvoltare profesională. AdLittera propune îmbogățirea cadrelor didactice cu experiențe ludice, unele pretabile și în jocurile cu elevii, folosind o paletă variată de abordări și instrumente pentru teme predilecte ale educației nonformale: 

  • Comunicare socială 
  • Exprimarea emoțiilor 
  • Dezvoltare cognitivă 
  • Stimularea competiție constructivă   

Beneficiile participanților: 

  • Planificarea și organizarea eficientă a activităților specifice săptămânii „Școala altfel”, a excursiilor tematice sau a taberelor educaționale din vacanțele școlare; 
  • Învățarea și utilizarea jocurilor pentru eficientizarea demersului didactic și creșterea motivației elevilor pentru învățare; 
  • Valorificarea influențelor educației nonformale în planul dezvoltării personale ale elevilor.

Oricând este cel mai bun moment pentru a pune în valoare personalitatea pedagogică, mai ales în fața părinților elevilor noștri. La sfârșitul acestui workshop vom înțelege că aplicarea informațiilor și exercițiul vor face diferența în recuperarea reputației didacticismului. 

Înțelegerea și folosirea unor instrumente nonformale vor conduce la o apreciere profesională. Noblețea profesiei de dascăl se construiește pe tot parcursul vieții profesionale.


Modul 1: Introducerea în metoda Log-out & Play

Septembrie, durată 3h, Ateliere teoretic și practic

Lectori: Ciprian Burcovschi, Vlad Leonte   

Constructivism: construirea cunoștințelor prin construirea obiectelor
Construcționism: învățare prin construcția activă, implicarea, interacțiunea, colaborare, destinderea și distracția
Conexiune și flux mână-ochi, minte-mână: Informație-Experiență-Concluzie
Imaginația: Descriptivă / Creativă / Stimulativă
Utilizarea metaforelor: Real vs. Abstract
Sisteme complexe adaptive (convingerea): Storytelling

Modul 2: Atelier serios de joacă Log-out & Play

Lectori: Petre Udrea, Anamaria Stănescu 

Atelier de Creative writing
Atelier de desen 
Storytelling

+

Jocuri de competiție
Jocuri de simulare
Frământări de limbă
Jocuri de vertij

Atelierele se organizează în grupuri de maxim 20 de participanți, accesul este gratuit, în ordinea înscrierilor, via formular online. 


Despre Lectori: 

Ciprian Burcovschi este specialist în comunicare vizuală, designer social, manager cultural, edutainer și președintele AdLittera. 

Petre Udrea este Director de programe educaționale cu o experiență profesională de peste 7 ani în organizarea de tabere și cluburi tematice. 

Anamaria Stănescu este dublă licențiată în etnologie și literatură, urmează cursurile de doctorat la Universitatea București.

Vlad Leonte este student la Psihologie, edutainer și lector de chitară pentru copii (5-10 ani), animator în tabere tematice organizate de Asociația AdLittera.


Descoperă joaca prin joc!

Această prezentare necesită JavaScript.