Una din preocupările noastre este și culegerea, centralizarea, analiza şi interpretarea datelor din piaţă referitoare la clienţi, produse sau servicii.  Cercetarea calității vieții este strâns legată cu nivelul educațional și achiziția de produse culturale. AdLittera elaborează programe durabile în deplină cunoaștere a problemelor cu care se confruntă societatea, iar pentru acest lucru trebuie să actualizăm studiile pe baza sondajelor. Cele 2 studii principale pe care ne bazăm sunt „consumul de produse culturale și servicii educaționale” și „calitatea vieții salariatului din mediul privat”.

Sondajul „sBOOK” este o cercetare de piață bienală cu scopul creionării profilului consumatorului de produse culturale. Statistici și rapoarte pentru înțelegerea pieței de carte autohtone, pe segmente cantitative și calitative, analize comparative la 24 luni.

Sondajul este realizat pentru o înțelegere mai bună a profilului consumatorului de carte, cu obiceiurile și nevoile sale. Sondajul are ca scop îmbunătățirea ofertei cultural-literare și editoriale în raport cu cititorul fervent. Sondajul este strict confidențial și completarea răspunsurilor durează aproximativ 5 minute. Durata sondajului este de 9 săptămâni iar minimul acceptat de respondenți este de 3000 de participanți.

Poți descărca gratuit de aici Sondajul „sBOOK” 2013.


Prin Cercetarea calității vieții salariatului (CCVS), AdLittera dorește să evalueze condițiile de muncă, satisfacția față de acesta şi de profesie, de rolul pe care le ocupă familia în viața sa, de calitatea mediului social, de educație și nivelul de cultură, dar și alte direcții conexe.

Cercetările asupra calității vieții se concentrează pe două metodologii principale de măsurare. Prima, denumită bunăstarea subiectivă se bazează pe niveluri raportate personal de fericire, plăcere, împlinire și altele asemenea. A doua metodologie utilizează așa-numita măsurare obiectivă a calității vieții, prin indicatori cuantificabili sociali, economici și de sănătate. De exemplu, măsurile obiective includ indicatori de producție economică, grad de cultură generală, speranța de viață etc.-date care pot fi colectate fără a analiza direct persoanele evaluate.